westkust!!! - Reisverslag uit Albany, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu westkust!!! - Reisverslag uit Albany, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu

westkust!!!

Door: Mike en Froukje

Blijf op de hoogte en volg Mike en Froukje

01 Februari 2008 | Australië, Albany

Na ons vertrek uit broom zaten we echt te smachten naar koelte. Niet de koelte van een biertje maar de koelte van koele nachten. De goden waren ons niet echt gezind en gedurende de eerste dagen vanuit broome bleef het loeiheet in de nachten. Aangekomen in exmounth was froukje al een beetje aangebrand door het zonnetje en was het nog steeds heet. Na de lange dagen met weinig slaap besloten we daar te overnachten en ff bij te komen. De 2e dag ging mike nog op een duiktocht en de volgende dag gingen wij samen naar de kust om te snorkelen in het natuurpark daar. Het was daar echt fantastisch mooi met mooie vissen koraal, haaien en turtles. Froukje had als bescherming al een shirt aangetrokken vanwege haar toch al rode schoudertjes. Maar helaas hadden we er niet helemaal aangedacht dat onze billetjes ook boven water zouden uitsteken en had froukje duie dag net een andere bikini aangetrokken waardoor er een wit randje zichtbaar was (idd was) van der andere bikinie. En bij het bekijken van die mooie vissen brande het zonnetje lekker verder op froukje der billetjes. Op de drogen bleek dat ze verbrand te zijn en dat eens witte streepje van de bikini was niet meer wit meer felrood. Met het gevolg dat ze de eerst volgende dagen niet meer zonder pijntjes kon zitten of lopen. Verder nog naar sharkbay geweest om haaien te kijen en daarne snel door naar perth

Onze eerste dag in perth (vrijdag) was een hele happening. We voelde ons helemaal uitgelaten, EINDELIJK beschaving, winkelcentra's en MENSEN!!! het was dan ook voor froukje een hele tractatie een shopping centre in te stappen en mike kreeg haar daar dan ook moeilijk weg. Heel moeilijk!!! Daarna zouden we naar andy gaan. Andy is de 2e man uit de auto welk ons opgetrokken had naar fitzroy en had ons beloofd dat als we in perth zouden zijn dat we bij hem welkom waren. En wij waren ons al helemaal aan het voorbereiden op een echt bed aironditioning en alle bijkomende luxe. Dat bleek dus nogal tegen te vallen want andy had toen hele grote praatjes maar op het moment dat we er bijna waren konden we niet meer langskomen en was er ook geen plaats meer voor ons in de herberg. Dus wij door perth op zoek naar een andere slaapplaats. Aangezien het zaterdag australie dag was en alle aussies een lang weekend hadden bleken alle herbergen vol te zijn geen campeerplaats, hostel of plekje onder de brug vrij om te logeren totdat we eindelijk net buiten perth een enorm dure camping gevonden hadden. Tja dan moet dat toch maar. 26 januari dan eindelijk australia day. Wij dachten konigingendag in australie maar dat viel toch nog best wel tegen. Geen volle straten geen gezellige pleintjes waar gezellig gedronken en gefeest werd eigenlijk een best normale dag. Het vuiurwerk 's avonds was dan weer wel leuk maar voor derest van de dag hebben wij ons vermaakt met shoppen (op aandringen van froukje) en een bioscoopbezoekje naar I am a ledgend. Dus conclusie van het verhaal is dat wij nederlanders het beste kunnen feesten!!!!

OP de camping waren wij trouwens ook nog in contact gekomen met een nederlands koppel welk ervare thailand reizigers waren en die hun avonturen en ervaringen toch maar weer wat graag uitwisselde.. wij dus enorm massel want meteen een goed logeer adres en meteen de do's en de do not's van thailand. Daarna was het weer tijd om door te gaan en gingen wij naar beneden richting margret river maar dat volgt nog.

Oh jah nog een kleine aanvulling op het berichtje sucked in Fitzroy again. We hadden jullie verteld dat we mee uit eten genomen waren joor Jim, een van de mannen welk ons opgetrokken had naar fitzroy. Het mooiste van dat verhaal waren we vergeten te vertellen. Op het moment dat we voor de thai stonden waar we gingen eten zijn Jim zo dan gaan we nu eerst ff drank halen in the bottleshop . Dus wij van Jahhh is ok misschien voor een drankie na dachten wij maar het bleek duis dat de thai geen vergunning voor het tappen van alcohol had en je je eigen drank mee moest nemen. En het mooiste van het verhaal is dat ze onze zelfgekochte drankjes nog voor ons koud zetten ook. En dat we op elk moment aan een van de obers konden vragen een van onze zelfmeegebrachte drankjes uit jun koelkast te komen brengen. Dus ik zeg IN NEDERLAND INVOEREN DAT GEBRUIK!!!!

enne vergeet niet het berichtje hiervoor te lezen want jacky gaat onder de hamer!!!! dus 2x leesplezier voor de prijs van 1

tot de volgende keer maar weer!!!!

kus mike en froukje

• 01 Februari 2008 - 08:49

Linda Groot Oud:

Hoi Mike en Froukje
    Ook maar eens een berichtje van mij. (moeder van Jeroen) Ik lees elke keer jullie verhalen door. Ik ben best jalours hoor. Alleen al vanwege de zon. Ik heb ook familie in Australie in Dandenong en Melborne en een kennis in Perth, deer woont ien oud Wurvershover. Ik lees dus bekende plaatsen waar jullie aangekomen zijn. Echt helemaal top jullie reis daar. Ik heb van Jeroen begrepen dat jullie zo rond de kermissen weer terug in het koude kikkerland zijn. Nog heel veel plezier en tot dan. Groetjes van de Grootjes uit Avenhorn.

• 01 Februari 2008 - 09:37

Denise:

Haaai neef! En froukje uiteraard! Klinkt allemaal weer super,, pas wel op voor de billetjes hè de volgende keer. Hier gaat alles (bijna) super. John heeft nog geen goede rikketik, tamara moet voor haar kaak naar het zieken, pleuni wordt binnenkort aan haar tranende ogen geholpen en ik (denise) zit met het been in het gips (enkel gebroken) en moet maandag geopereerd worden. Nou ik wens jullie meer geluk toe dan in huize de boer! En vooral blijven schrijven, want ik heb niet veel beters te doen dan op de bank te hangen, en een beetje te internetten. Whahaha.. ! Nou veel plezier daar nog! Groetjes van ons allemaal! Dikke kusss

• 01 Februari 2008 - 10:17

Nancy:

hey fruk!

jeetje wat gaat de tijd had en wat maken jullie toch leuke dingen mee. wees blij dat het lekker warm is daar, hier is het 7 graden, heel veel wind en regen! of te wel echt nederland!! ahahah
    geniet nog even lekker he, en idd shoppen blijft gewoon belangrijk als je vrouw bent!
    xxx nancy