Vaarwel Jacky we zullen je missen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu Vaarwel Jacky we zullen je missen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu

Vaarwel Jacky we zullen je missen

Door: Mike en Froukje

Blijf op de hoogte en volg Mike en Froukje

13 Maart 2008 | Australië, Sydney

Nog een paar dagen te gaan en dan zit ons australie avontuur er weer op. daarom voor de laatste keer een berichtje from Up boven.
De verjaardag van mike kon niet ongemerkt voorbij gaan dus hadden we besloten lekker uit eten te gaan met martin en Allan (onze host in australie). Na het eten begon het feest, er kwam taart (tja dan wel geen appeltaart van oma Koeckhoven) en niet te vergeten cadeautjes!!! Van martin kregen mike een aanvulling om de verkoop van de auto te verspoedigen. Een echte rugbybal zoals al eerder in een advertentie in melborne beschreven was om de auto aan te prijzen. Met daarbij enkele lotto loten waarop we tot heden geen prijs op hebben , en dat terwijl we ons al helemaal rijk gerekend hadden balen dus. en van Allan een kaart van de wereld alleen dan ondersteboven dus vandaar is australie geen down under meer maar up boven omdat op die kaart australie aan de top van de wereld staat. Eerder had mike van froukje al massageolie (inclisief massage waar mike tot aan deze ochtend nog weinig van gezien heeft), bundy rum, een snoepjes machine met shrek hoofd inclusief snoepjes en enorm vieze paaseitjes gekregen.
De volgende dagen zijn we nog naar een openluchttheater en een paar keer naar de kroeg geweest, wezen shoppen en de auto proberen te verkopen. Dus eigenlijk een best wel goede invulling van onze vrije tijd toch??
Toen eindelijk het verlossende mailtje, Jacky was verkocht. Na al die maanden trouwe dienst geluk en verdriet bleek dat jacky ons toch eindelijk gaat verlaten. We hebben voor jacky wel 2 hele goede eigenaren kunnen vinden of daar gaan we in ieder geval van uit. Die heel veel plezier en avonturen met onze jacky gaan hebben. De nieuwe eigenaren zijn milou en anouk ( http://anoukenmilou.aroundtheglobe.nl ). Milou is bij enkele van jullie misschien wel bekend zij is een oud collega van mike van bij de bakkerij en zij kan ook nog eens enorm goed drankjes bezorgen. (getuigende van de snelheid waarmee ze ons van drankjes voorzag tijdens lappendag. Het is dan wel jammer dat voor deze vriendschap dik bedaald moet worden a la 2 euro per biertje. Maar dat scheen haar werk te zijn pfff...) Aangezien milou en anouk pas de 29ste maart in australie aankomen en wij de 15ste maart al weggaan is er na overleg besloten dat zij de auto in brisbane bij mike zijn oom en tante op zouden halen.
Dus jacky moest naar brisbane toe. De reis bleek een kleine 1000 kilometer te zijn en na een reisplan opgesteld te hebben besloten we dit in ff een daggie touren te doen, want ja wat is 1000 kilometer nou in australie? Na een daggie touren en na Allan afgezet te hebben die toevallig net onder brisbane moest zijn kwamen we weer in bekend gebied rondom brisbane, en wij besefte dat we nou eindelijk het hele rondje met jacky afgemaakt hadden met een totaal van 28000 kilometer.
Die avond gezellig bij mar en leo enkele drankjes genuttigd en op zondag hebben we nog ff wat windowschoppen gedaan voor een laptop. En maandag hebben we de auto opnieuw voor de keuring gegooid. Uit deze 2e keuring bleek dat er in tegenstelling tot de eerste keuring toch meerdere mankementen aan de auto waren. Enkele mankementen die gerepareerd moeten worden en enkele ongegronde mankementen. Wij hebben besloten om gewoon alle reparaties uit te voeren waarbij leo ons heeft aangeboden dit op zich te nemen. Wat een geluk met zo een oom en tante zeggen wij dan maar weer. Ze blijken ons keer op keer uit weer uit de penarie te helpen. Nu kunnen we ervan uitgaan dat we jacky in een goede staat achter laten voor anouk en milou en verwachten we dat zij veel plezier met onze jacky gaan hebben en haar daarom ook goed zullen verzorgen. (dus meiden we houden jullie in de gaten)
Gister zijn we dan met het vliegtuig van brisbane naar sydney gevlogen. We zouden in eerste instantie met de bus gaan maar aangezien wij het niet zagen zitten om 13 uur te bussen en aangezien het vliegen net zo duur bleek te zijn als bussen hadden we besloten gewoon lekker makkelijk het vliegtuig te pakken. En nu zitten we weer bij allan in huis in sydney. Nog 2 dagen de stad ff rondstruinen en dan vliegen we zaterdag ochtend 1 uur lokale tijd naar thailand om daar rond 1 uur ‘s nachts lokale tijd aan te komen. Dan gaan wij daar nog 2 weekjes VAKANTIE vieren en dan landen we waarscheinlijk zondag 30 maart om 9 uur op schiphol. Dus geniet nog van jullie rust zolang als het nog kan. Want na de 30ste zullen wij die rust ff komen verstoren.

Countdown Nog 17 daagjes.....

doeii

• 13 Maart 2008 - 06:15

Marianne:

heel veel plezier in Thailand beiden en Froukje nog bedankt voor je kaartje! Ik heb ook weer zin om gezellig af te spreken als je terug bent. Terrasjes pakken enz! Yeah! Tot snel. Veel plezier voor nu nog.
    liefs van Marianne

• 13 Maart 2008 - 06:47

Danny:

Goodbye Jacky!! En tot snel Mike en Froukje!! Geniet van Thailand. Ik hoor graag hoe het land is!

• 13 Maart 2008 - 07:06

Emmy:

Goede reis naar Thailand enne worden wij van dat verblijf ook op de hoogte gehouden via deze site of horen we de verhalen thuis???
    Groeten van ons ,Emmy

• 13 Maart 2008 - 07:57

Ineke:

30 maart staat genoteerd in mijn agenda!!
    Veel zon plezier!
    Geniet nog even van je relaxte tijd daar!
    Kus Ineke

• 13 Maart 2008 - 10:57

Renate:

Gelukkig dat Jacky verkocht is! Heel veel plezier in Thailand!! Lekker genieten van de laatste weekjes. Groetjes Renate

• 13 Maart 2008 - 11:40

Marloes:

Geniet nog lekker van jullie vakantie! Goeie reis naar Thailand en natuurlijk weer terug naar Nederland!

Kus Marloes

• 13 Maart 2008 - 15:32

Joni:

Fijne vakantie en geniet lekker!!

xx Joni

• 13 Maart 2008 - 19:51

Karina:

Jeeahh hij is eindelijk verkocht! Was het moeilijk om afscheid te moeten nemen van jullie grote vriend?:P
    Nog even en dan is het avontuur echt voorbij. Das zal flink wennen worden weer in ons kikkerlandje...maar moet wel weer lukken! Je hebt wel alle friends en fam om je heen die heeeeeeel graag alle verhalen willen horen!!!

kus Karina

• 14 Maart 2008 - 14:11

Sophie:

Hey fruk en mike! Net je kaartje weer gehad waar we het VANMORGEN VROEG over hadden haha.. wat een tijd. Maar blij je weer even gesproken te hebben en denise was er ook hoteldebotel van:)
    Enne.. dikke kus en geniet er nog even van!
    -x-