eindelijk in spanje, ehhh surfers paradise
Door: froukje & mike
Blijf op de hoogte en volg Mike en Froukje
26 September 2007 | Australië, Brisbane
De laatste dag in byron bay. de laatste dag van onze dive course. in de laatste 2 duiken van de course zijn we tot de enorme diepte van 18 meter gegaan. we gingen naar het oostelijkste puntje van het marine park waar een heleboel haaien te vinden zijn. Tja van een metertje of 2 afstand is zo een 2,5-3 meter grote haai toch eigenlijk best wel heel groot. en die tanden doen je ook niet heel veel meer op je gemak stellen. maar gelukkig hadden we Josh onze duikinstructeur mee die ons op de bodem van de zee positioneerde. Later nog een enorme ninja turtle gezien, mooie beesten van dichtbij en ze zwemmen eigenlijk wel wat appart. Na deze duiken konden wij ons officieel de trotse eigenaren van een padi openwater dive certificat noemen. en mogen nu overal ter wereld duiken. fotolink: http://www.mijnalbum.nl/Album=6MT6VSOD
zondag op doorreis naar surfers paradise of anders wel de gold coast genoemd. we namen deze keer weer de bus aangezien dat nogal makkelijk was en de goedkoopste oplossing. dus na een ruim uurtje rijden kwamen wij aan in surfers paradise.. het leek wel op een kustplaatsje aan de spaanse kust inclusief vele vrouwen op het strand, hoge flatgebouwen met appartementen en hotels, en heel veel strand. hier kwamen we ceriel ook tegen met wie we samen naar australie zijn gereist. eindelijk weer eens een nederlander na al die tijd. bij het appartement aangekomen bleek dat er nog maar 2 slaapplaatsen vrij waren maar dat deze wel in andere kamers lagen. of wij daar als "stelletje" geen problemen mee hadden. ze kunnen er hier misschien ietswat moeilijk inkomen dat je niet altijd een stelletje hoeft te zijn als je besluit samen te gaan reizen. ma ja wij als noordhollanders zijn niet een van de moeilijkste mensen dus was het voor ons geen probleem. 's avonds eerst punch drinken en daarna naar een disco free entree en eerste drankje gratis voor de ongelovelijke prijs van 5 dollar, koopje toch. alleen hadden ze der niet bij verteld dat daar ook een stel australische tuttebellen rondliepen die er heel graag met andermans trui vandoor gingen. het ergste was dat ze nou net juist weer mike zijn oranje trui en froukje der zwarte vestje moesten hebben. Rellen!!!! mike's trui is door een oplettende froukje terug gevonden. aangezien wij nogal gefrustreerd en pissed of waren hebben wij deze ff hardhandig terug gerooft. Alleen froukjes vest is nog steeds spoorloos. dus voor froukje een goed excuus om weer te gaan shoppen
Momenteel in Brisbane waar we weer in een duitse colonie zijn beland. er zijn hier echt enorm veel duitse engelse en ierse backpackers en bijna geen nederlanders. nog van hostel geswitst aangezien de kosten in het andere hostel anders de pan uit zouden stijgen. en na een dag in het nieuwe hostel komen we de 2 duitse meiden weer tegen welk we constant tegen komen. we beginnen te denken dat we gestalkt worden.. de tijd zal het leren. vanacht wezen stappen in een pub met lady's night alleen stelde dat niet zoveel voor.
maar geniale ideen worden vaak bedacht onder het genot van een drankje dus ook in deze bar. jongens luister eens goed wat wij hier bedacht hebben. aangezien jullie weddenschap om de fles vieux maximaal 4 weken zou duren en wij ons de afgelopen tijd enorm goed gedragen hebben kan niemand de prijs meer winnen. maar om de weddenschap over te laten gaan zonder een winnaar is eigenlijk ook zonde. dus hierbij stellen wij voor: "20 euro op bankrekeningnummer 30 76 16 401" en dan zullen wij het flessie drank wel ff gaan nuttigen. zie het maar als een beloning voor ons goed gedrag hier, omdat wij dat nu onderhand wel verdient hebben!!!
ff kort het weer is hier enorm goed en heel veel zon. zodat jullie het ff weten...
we'll be back..
see you
26 September 2007 - 21:14
Mike En Froukje:
hey jullie gedragen jullie je wel een beetje. en froukje niet teveel shoppen!!! je moet alles ook weer mee terug naar nederland nemen.. -
26 September 2007 - 21:17
Froukje:
wel mike je ouders komen toch met een extra grote lege koffer voor onze troep aan het bijna eind van onze reis om alles mee terug te nemen? ik moet het alleen maar zelf tillen en rond sjouwen, geen probleeem toch? -
26 September 2007 - 21:47
Robbert:
Mike jij zou toch beter moeten weten.. na 90 minuten een gelijkspel, betekend verlengen.. die fles vieux staat dus nog steeds op het spel ;-) En wie weet hoe lang de verlenging duurt...
Maar ff zonder dollen, netjes van het duik brevet! Het lijkt wel of je een badmuts op hebt onder water koeckie..
maar gave foto's.
Veel pezier nog en let op je spullen hè!
Laterz Robbert
26 September 2007 - 21:50
Mike:
een verlenging duurdt nooit lange dan een derde van de normale speel tijd!!! dus dat geeft jullie nog ff ruim een week! -
26 September 2007 - 23:38
Sophie:
hallo, oke ik weet genoeg over wat er allemaal niet tussen jullie 2 gebeurt is mike en fruk, maar waar blijven de steamy verhalen over de surfdudes froukje????
-x- -
27 September 2007 - 07:52
Roos:
hee froukje zo te horen is het erg leuk daar in australie!
heel veel plezier verder en een dikke zoen van je zusje -
27 September 2007 - 08:00
Esther Pronk:
wat krijg je toch altijd een lekker bekkie van zo'n duikbril hahaha -
27 September 2007 - 08:46
Arie:
Zo,de nieuwe Steve Irwin is zo te lezen in Australie! -
27 September 2007 - 16:16
Danny:
Volgens mijn administratie zijn nog 2 mensen in de race om de flessen Vieux in ontvangst te nemen.
Dus Mike...het zal er toch echt van moeten komen binnenkort!
Groeten uit Langedoik!
oja Mike, 14 juni ga je naar Guus Meeuwis! -
27 September 2007 - 18:03
Denise:
hmmmm heb je een reden nodig om te shoppen dan fruk...????
aangezien mike deze verhalen typt zullen we de sappige details wel via de mail ontvangen fruk ;-) kies dan wel zon lekker foute langharige blonde surfdude uit he :-)
have fun!
dikke kus van mij -
27 September 2007 - 19:16
Nena:
hey froukje, iedereen is zeer geinteresseerd in je en je moet de groeten hebben van sylvia en tineke van de yoga. en onthoud dat als je ontspanning nodig hebt dat je altijd even wat yoga houdingen kunt doen. (het is wel stil hoor allleen in de auto naar spanbroek) -
28 September 2007 - 06:16
Emmy:
Hoi Mike en Froukje,
Gaaf dat duiken;wij hebben pas nog een toepasselijke film gezien"Open water"waarin de duikschool twee duikgasten helemaal vergat, de film loopt naar af!!Denken jullie nog wel aan twee stuks fruit( cocktail met vruchtjes mag ook).Op naar het volgende verslag, groetjes van ons,Emmy -
28 September 2007 - 12:45
Denise:
Heey grote neef van me! En Froukje! Gaaf dat brevet.. lachuh man! Goed gedaan.. Gaat lekker daar denk.. Mooi feesten en genieten! Klinkt goed.. whahah! Nog veel plezier en tot het volgende bericht!
x Denise
P.S. hier gaat ook alles lekker.. weer is iets minder dan bij jullie, maar uit te houden! -
02 Oktober 2007 - 15:50
Tante Carla:
Hoi Froukje en Mike,
Na jullie afscheidsfeestje is er heeeel wat gebeurd en we zijn nu bijna een maand verder, ik kan het bijna niet voorstellen, ik denk jullie ook niet.....Ik geniet van jullie verhalen en leef zo een beetje met jullie mee, ik doe jullie de hartelijke groeten uit Avenhorn en een dikke zoen voor Froukje.... -
03 Oktober 2007 - 06:42
Vincent En Marian:
Mike en Frauke jullie hebben een vier wiel drive gekocht om australie te gaan verkennen. Veel succes ermee en wel links rijden daar. Doe Mar en Leo de groeten .
We bellen. -
03 Oktober 2007 - 18:52
Karina:
Hey Frouk,
Nu is ie echt binnend dat duikbrevet! Tof man! Heb je de haai nog even over zijn bolletje geaaid of mocht dat niet?
Succes met shoppen en tot jullie volgende verhaal:P
kus Karina -
23 Oktober 2007 - 17:01
Anita Lakeman:
hallo froukje en mike
froukje bedankt voor je kaart heel lief dat je ook zo ver weg nog aan ons denkt de kaart was er heel snel, binnen een week
wat een belevenis daar en het is ook heel leuk om de stukjes te lezen en de fotos te bekijken van jullie avontuur
hier gaat alles prima,mooi weer (wel koud, moeten we nog een beetje aan wennen)
de pepernoten liggen al weer in de winkels dus op naar sinterklaas dat zullen julie waarschijnlijk een jaartje overslaan.
heel veel plezier nog samen
groetjes van alle lakemannetjes