stucked in byron bay wat een drama... - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu stucked in byron bay wat een drama... - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu

stucked in byron bay wat een drama...

Door: froukje & mike

Blijf op de hoogte en volg Mike en Froukje

21 September 2007 | Australië, Byron Bay

ja jullie lezen het goed door omstandigheden nog steeds in byron bay, dat backpackers bestaan zit er nog niet echt in!

Dat we de dive course geboekt hadden bleek dat we pas op de dinsdag konden beginnen dus om deze tijd door te komen en niet alleen maar op het strand te gaan liggen (doen we al genoeg gaat ook wel eens vervelen. wel leuk eigenlijk wat voor jullie een luxe is is voor ons een gewoonte welkom in het backpackersleven nananananaa) hadden we besloten om een dagtour naar nimbin te boeken. Voor de leken onder jullie nimbin is een hippydorp waar heel veel wiet verkocht wordt. dus wij als dutchies hadden totaal geen moeilijkheden ons daar aan te passen. enkele van onze duitse vrienden uit het hostel bleken daar wat meer moeite mee te hebben en konden de verleiding tot het kopen van enkele "chocko koekies" niet weerstaan. en deze koekjes werden door deze meiden deze avond ook rijkelijk genuttigd wat een hele leuke avond op zou leveren. een van de meiden werdt helemaal hyperactief en had alleen maar lol. maar een andere meid werd bang en die was niet meer te houden, ik heb mensen zichzelf vaak belachelijk zien maken maar dit sloeg toch alles. Fotolink: http://www.mijnalbum.nl/Album=UT3FTYQI

trouwens dezelfde avond Mike te hardlopen op het strand en daar zomaar 2 dolfijnen langs de kustlijn zwemmen. dus mike snel zijn shirt, sokken en schoenen uit en zwemmen richting de dolfijnen. Mike heeft met dolfijnen gezwommen!!

Nou het duiken, het blijkt toch moeilijker dan te zijn dan alleen maar jezelf in het water laten zakker en zinken. Zelf de dokter moest ons goedkeuring geven van de Australische overheid. Ook hebben een hele berg theorie te verwerken gehad op de vroege ochtend, wat erg slaap verwekkend is. Maar de eerste twee middagen toch actie in het zwembadje. Met 4 man in een ondiep zwemban poedelen, stuntelen, duiken of gewoon zinken. Het ademen is heel erg raar in het begin maar de tweede dag al een beetje meer geautomatiseerd. En dan na dat we alle skills hebben geoefend en zijn goed gekeurd zijn we klaar voor het echte werk..... Onze eerste echte diep water open zee duik werd door de harde wind onmogelijk gemaakt! Wij stapte niets vermoedend in de boot om de zee op te gaan maar achter af bleek het weer toch niet optimaal. na een 10 minuten achtbaan en heen en weer geslingert tussen de hoge golven van 3 meter hoog, om tegen de stroming in te komen... maakt de boot opeens een scherpe bocht en gaan we bijna om! boot stuk! zie dan maar weer aan land te komen... tegen de golven in dus weer een barre rit terug met veel spanning. We konde de rots waar we gingen duiken bijna aanraken.... maar vandaag werd afgelast geen duiken meer voor de donderdag.

maar geen nood aan de man. Vrijdag 6:30 op , ja dat zijn we nu al niet meer gewent, en alles klaar zetten voor de eerste echte duik. het water is bijna als een spiegeltje en we zijn in een sneltrein vaart bij Julian Rocks.hier zien we walvissen, een moeder met 'kleintje', vanaf 200 meter afstand. dan hijzen we alles om en laten we ons achteruit in het water vallen en komen we er achter dat de zee erg koud is!!!!!! Even zijn we alles wat we geleerd hebben vergeten maar al snel komt het weer boven en zitten we al bijna 10 meter diep. De oren zijn een beetje moeilijk te klaren maar ook dat leert weer en de tijd vliegt voorbij. 40 minuten onder water is echt te weinig. het is echt geweldig mooi. Schildpadden gezien, heel veel tropische vissen, twee haaien een echte grijze!, walvissen gehoord echt heel bijzonder!!!! Echt te mooi. en nu zijn we moe!!

Ohh jahh belofte maakt schuld dus hierbij de link naar de foto's van het surfen. http://www.mijnalbum.nl/Album=PB7F836T

Ok nu zijn wij echt helemaal bekaf dus houden we ermee op.

To be continued!!

no worries
Mike & Froukje

• 21 September 2007 - 07:34

Art:

Hallo daarro!! goed te lezen dat jullie nog steeds genieten! Mooie fotos van het surfen, en jezus mike je lijkt wel een crimineel zo met je korte koppie! Staat je overigens wel prima. Veel plezier enne geef je even een seintje wanneer we aan de vieux kunnen? Groetjes!

• 21 September 2007 - 07:45

Ilse:

Hey!!!

Mike ik had je echt serieus niet herkend op de foto met je kale knar! (dacht dat is vast een van de duitser uit het verhaal) Mooie verhalen weer! En al een hoop meegemaakt! Zwemmen met dolfijnen, walvissen en haaien! Yeehaa!!! Wordt alleen maar beter lijkt wel! ;-) Nu de stijgende lijn vast houden!
    Geniet ervan!

Dikke kus van Ilse

• 21 September 2007 - 08:09

Ellen:

Heee Mike en Froukje,,
    Wat een mooie verhalen allemaal joh, vooral met dolfijnen zwemmen echt supergaaf..Ja Mike het is een beetje een laat berichtje, maar hij is er hoor;) haha!!Maar Mike, je haar.. moet dat nou weer allemaal??Nou heel erg veel plezierrr daar samen!Hier gaat alles prima hoor btw:)ben net begonnen met me nieuwe baan, is erg leuk.

Kusssjee

• 21 September 2007 - 08:35

Sandra:

hai!!!!
    Echt gaaf zeg! Met dolfijnen zwemmen, schilpadden en andere mooie vissen bekijken onder water, en surfen leuk hoor!
    Jeetje je haar er af mike! Moest wel ff goed kijken, ik dacht gelijk aan vroeger toen had je het ook wel eens zo. Hahaha!
    Ik ga maandag 12 dagen naar tenerife. Ook heerlijk op het strand liggen. Hihi. Heel veel plezier nog samen en geniet er van!

Liefs san.

• 21 September 2007 - 11:48

Texel:

hoi backpackers, wat maken jullie veel mee! Wij gaan hier helemaal uit onze dak als we een zeehond in de Waddenzee zien, maar jullie zien dolfijnen, walvissen en haaien! Hai, haai. Al mensen tegen gekomen met 1 arm of been eraf? Die kwamen een haai tegen die nog moest lunchen. Wij spraken zo'n iemand in Darwin. Lachen! Geweldig al die foto's te zien en jullie verslag te lezen. Ga zo door.
    Liefs van Margriet, Jan en Bliksem (waf-waf).

• 21 September 2007 - 13:49

Stephanie En Jeroen:

Ey hallo,
    Mike, je was bijna niet te herkennen, maar het staat je best goed hoor! Geniet nog van de mooie onderwater wereld! xxx

• 22 September 2007 - 08:11

Marianne:

He Froukje en Mike,

Gaaf wat jullie nou weer allemaal hebben meegemaakt! Ook dat duiken joh! Heel veel plezier weer de komende tijd!

Liefs van Marianne

• 22 September 2007 - 08:20

Priscilla:

Heey Froukje en natuurlijk Mike,

Klinkt echt super joh!!!!
    Was je niet bang Frouk, toen je die haaien zag? haha zou ik namelijk wel zijn haha :$
    Heel veel plezier nog en ik blijf natuurlijk je avonturen volgen ;)
    xxx

• 22 September 2007 - 09:03

Emmy:

Hoi Mike en Froukje,
    Oeps Mike, Marian had gezegd dat je "kort"was;maar dit is wel erg heftig,ach veel zon en water en het groeit als kool.Geweldige ervaring om dolfijnen,walvissen enz te zien!!Ook in Ursem hebben wij weer een"tropische"dag in tegenstelling tot de afgelopen herfstdagen met slagregen en storm!!!Groetjes van ons,
    Emmy

• 23 September 2007 - 15:59

Karina:

Whaaa haaien die dicht langs je zwemmen...scary! Wel tof om een keer zo'n beest van heel dichtbij te zien! Nou hopen dat jullie gauw aan het backpack leven gewend raken zodat jullie minder zullen stranden:P haha

Tot het volgende verhaal!

Groetjes Karina

• 23 September 2007 - 21:27

Oma Roelofsen:

Lieve Froukje,

Even een berichtje van oma. Hoe gaat het in Australie. Hier is alles heel goed verlopen. Dat moest Opa geweten hebben. De hele week zijn de kinderen en kleinkinderen bij mij geweest. Het was gezellig. Allemaal met elkaar, iedereen deed wat.
    Kris Joep Erik robbert wouter en Roel Hebben opa naar de auto gedragen. De sterkste jongens.
    We gingen lopend naar de kerk achter de auto, waar opa in lag, en ik zat naast de chauffeur. Toen moest opa voor inde kerk gedragen worden, door de 6 jongens.
    Het was heel emotioneel. Wij liepen er met z'n allen achteraan. De 6 jongens gingen een buiging maken naast de kist allemaal tegelijk, heel mooi.
    Kleine Leandro, Roos Canny en Klaas gingen een kaars aansteken. Annelies wilde liever niet dat Hugo en Guus de kaarsen aandeden, vandaar dat Canny en Klaas het deden.
    Ze hadden allemaal mooie boekjes voor in de kerk gemaakt met gekleurde foto's erin. Ik zal er een voor je bewaren.
    We hadden een lieve vrouw die alles met ons besprak. Zij is een voorganger Zo heet dat. Ineke wijte uit Noorddijk.
    Ger ging een gedicht voorlezen 'De tuinder'. Opa teelde bollen, aardappels en groenten. Vandaar dat gedicht heel mooi.
    Daarna gingen Ger Bert Carla en Marian herinneringen van opa vertellen. Dat heet dus een inmemorium.
    Daarna gingen Carla marian en oma een kruisje brengen achterin de kerk. Dat blijft daar een jaar hangen bij Maria. Daarbij gingen we het Marialied zingen.
    Toen was de kerk uit en gingen we nog een afscheidslied zingen en gingen we richting Hoorn naar het crematorium.

Nog even een berichtje over de crematie van opa. Het giet hier van de lucht en heb thuis de C-D van de crematie aangezet.
    Eerst een nr van Piet Veerman, "seeling home',heel mooi.
    Toen een toespraak van mevr. Ineke Wijte, de begeleidster van alles. Heel mooi. Vervolgens kwam het lied van Marianne Weber, 'goodbye my love'. Emotioneel.In het ned.
    De kleinkindren gingen om de beurt iets tegen opa zeggen, heel lief. De andere kleinkinderen kingen kaarsjes aansteken in de muur.
    Marijn was even in de war met haar verdriet.Dus marijn roel roos erik gonny robbert nena mark noortje en johan gingen iets zeggen.
    Leandro ging 3 witte rozen op de kist leggen. Heel lief.
    Nu volgde het lied áls steren aan de hemel staan'. Zo is opa als een ster in de lucht.
    Mevr. Wijte droeg een gedicht voor van Toon Hermans.
    Daarna kwam als laatste een serenade van Andre Rieu. Genaamd 'Torsellie'. Vioolmuziek met er tussendoor allemaal vogels. Als opa op het land werkte dan genoot hij van de natuur met de vogels om hem heen
    Het was in 1 woord een prachtig afscheid.
    Daarna koffie in het crematorium met een lekkere koek.
    Na de crematie zijn we met de fam. buren kinderen kleinkinderen en nat. ik zelf, zijn we naar eetcafe 70 geweest. Nog even bij elkaar met soep en lekkere broodjes. Anders was het zo koud allemaal een kant op. Dit was nog even samenzijn.
    Na afloop samen naar huis. Marijn ging stofzuigen. De jongens gingen met roel z'n bus de meubels halen bij gonny.
    Alles weer neergezet of er niets gebeurd was.
    Opa stond in de kamer langs het muurtje, alles kon.
    Toen gezellig koffie met de overgebleven koeken van de crematie. En iedereen ging naar huis.
    Nu ben ik alleen zonder opa.We hebben samen een prachtig leven gehad. Nu nog een tijdje alleen! Maar ik ben niet alleen. Me kinderen kleinkinderen en buren, die scheuren mij er wel doorheen.

Froukje, de groeten van oma en ook nog van opa. Doe je voorzichtig? Tot schrijfs, heel veel kusjes. Ook de groeten aan je medereiziger mike.

• 24 September 2007 - 13:09

Patrick Niesten:

Hoi, Mooi dat je het goed naar de zin hebt Mike. Nimbin is leuk ben er zelf geweest en heb daar cake gehad. Ik werd ook redelijk druk. Geniet nog maar lekker daar down-under. Groet,
    Patrick Niesten

• 24 September 2007 - 17:51

Petra:

He! Wat gaaf, dat jullie dat allemaal al mee gemaakt hebben. En er komen vast nog veel meer leuke momenten. Geniet ervan!
    Leuk om de fotos te zien en de verhalen te lezen. Succes verder! X Petra

• 25 September 2007 - 18:03

Vincent En Marian:

hoi Mike en Froukje
    We reageren misschien wel erg laat maar we zijn een weekend met tein bier naar de Veluwe geweest. Wij dachten als jullie vakantie kunnen houden dan kunnen wij dat ook. Wat een leuke foto`s weer.We moeten nog wel erg wennen aan je kale koppie. Blijft het zo kort of heeft het, als wij in Januari naar jullie komen weer een normale lengte? Dikke kus van ons allemaal en we bellen jullie eerdaags wel weer.