van cairns naar kakadu - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu van cairns naar kakadu - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mike en Froukje Koeckhoven en Commandeur - WaarBenJij.nu

van cairns naar kakadu

Door: froukje & mike

Blijf op de hoogte en volg Mike en Froukje

10 November 2007 | Australië, Sydney

dit keer een berichtje vanuit kakadu park. kakadu park is een van australische bekenste parken en licht oostelijk van darwin. en het is hier echt enorm HEET!!!! maar ik zit nu in een internet cafee met airco en zal ik onze belevenissen met jullie delen.

Na onze whitesundays en onze 2 dagen op airly beach was het voor ons weer tijd om er opuit te trekken. eerst zijn we naar townsville gaan om mart en hein te ontmoeten (2 jongens van de groep waarmee we in sydney aankwamen). daar hebben we op de baai aan het strand gebbq'd op de publieke bbq die hier door heel queensland langs de weg en in parken staan. 's nachts gecampeerd op een niet officiele campingplaats en de volgende morgen vroeg op pad om de groene route te volgen. een mooie dag waarin we naar de little crystal creek zijn geweest (een hele mooie party kleine watervalletjes en beekjes) daarna door de hidden vally, offroad naar mount fox om vervolgens in Ingham te eindigen voor de boodschappen en informatie. Daar hadden we een campeerplek geboekt voor de Wallermanfalls. wij kwamen daar rond 4 uur aan en besloten om kwart over 4 toch de toch naar beneden te maken welk volgens de gegevens 2 uur zou duren (naar beneden en boven) opschieten dus aangezien het rond 6uur donker zou worden. Onderaan de waterval aangekomen bleek het niet mogelijk zijn om daar het water in te gaan dus na wat geklouter over rotsen kwamen we eindelijk bij de pool onderaan de waterval aan. na een snelle duik en een aanval van muggen en vliegen op ons kostbare bloed weer met een bloedgang omhoog om voor het donker terug te zijn. Met rode koppen boven aangekomen waren we dan toch ruim voor het donker terug.
De volgende dag de murray falls waar we weer een verfrissende duik genomen hadden. echt handig die natuurlijke airco's zo overal in de natuur. na de duik zijn we doorgereden naar het mooie kustplaatsje mission beach. uit kostenbesparend oogpunt hebben we in plaats van de ons aangeraden treehouse (welk overgens enorm mooi en vooral duur was) op een klein campingplaatsje aan het strand gestaan.
Daarna begon de ongein!!!! na een bezoekje aan de josephinefalls met weer een heerlijke verfrissende duik in de natuurlijke airco voorzieningen gingen wij op naar cape tribulation. Onderweg werd froukje ziek met diaree. Daar aangekomen een paar uurtjes later en na een campingplaats geboekt te hebben zouden wij de tour operator informeren waar of dat wij de volgende dag opgepikt konden worden. wat in dit telefoongesprek bleek is dat wij volledig verkeerd geinformeerd waren en wij dus niet in cape tribulation in maar cairns opgepikt zouden worden. (we hadden het verkeerde folder van de tour gekregen) maar we konden de tour nog
verzetten zodat we de volgende dag naar cairns konden gaan. we hadden dus 350 kilometer omgereden, hadden de pont moeten betalen en een campingplaats moeten boeken om de volgende dag weer in cape tribulation aan te komen alleen dan met een georganiseerde tour. in Ciarns aangekomen bij een hostel om ff bij te komen van het reizen en de warmte en na ingecheck te hebben bleek dat we een parkeerboete ontvangen hadden weer balen dus. en als klap op de vuurpijl was de oven kapot waardoor de pizza half zwart was en half niet gaar was. Parkeren in cairns bleek ook nogal moeilijk te zijn maar als je voor 2 dagen weg zou gaan en je auto hoger als 190 meter was. maar daar kwamen we de parkeerwacht weer tegen... Dit keer was hij ons eigenlijk nog tot dienst door ons ongeveer 29 dollar te besparen op de normale manier op een parkeerplaats waardoor we de boete van 20 dollar weer terug verdient hadden
Cape tribulation was wel lekker genieten maar zoals een heleboel dingen hier in australie een beetje over the top gepromoot en alles wat ook maar noemenswaardig was werd dan ook uit de kast getrokken om ons te entertainen.
aangekomen in cairns weer wild gecampeerd omdat de camping prijzen veel te hoog waren. aan het strand dit keer en 's middags de helle middag aan het zwembad aan het strand gelegen. ze hebben in cairns een heus zwembad aan het strand gecreeerd aangezien de stranden in het centrum echt vies zijn. is ook een oplossing

The savanna route
omdat we in de tussentijd geen mogelijkheden hadden een berichtje te plaatsen komt hier het 2e berichtje gelijk.
op maandag nog ff naar de millaamillaa watervallen een duikje genomen en op weg met het eerste echte deel van de outbackreis over de savanna route. Door de opkomende seizoensregen moesten we nogal vaart maken. als je in die regenbuien vast kom te zitten worden de wegen onbegaanbaar en zouden we dus vast komen te zitten, dus zoveel mogelijk doorreizen. na een goede dag rijden kwamen we aan in georgetown waar we al snel een campeerplaats met kouden douches gevonden hadden. wat een verademing om ff af te koelen. de volgend dag weer vroeg op pad om een heleboel kilometers te maken. vel natuur gezien en heel veel gras landschap met enkele bomen waar de sporen van bosbranden nog zichtbaar waren. rond 12 uur kwamen we aan in burktown waar we toch echt een tankstop in moesten lassen. het is op wegen als deze nogal raadzaam om in elke stad te tanken maar vooral in burktown was het een must om een tankstop in te lassen aangezien het een van de laatste tankstoppen was voor ongeveer 500 km. Zoals wij al eerder in de auto besproken hadden was het de dag van de melborne cup en viel het ons mee dat wij in de andere dorpen nog gewoon konden tanken. maar burktown(maar 200 inwoners, dus alleen een groot kruispunt) bleek helemaal op zijn kop te liggen op de dag van the melborne cup dus wij waren verplicht tot een overnachting in burktown. Met het idee als ik er toch ben en het is een nationale feestdag kunnen we net zo goed de kroeg maar in gaan. dus snel de auto op de camping gestald en op naar de kroeg. al snel raakte we aan de praat met wat locals die er een paar rare gewoontes op na hielden om hun tijd op deze vrije dag in te vullen. ze hielden een wedstrijd met giftige padden waarop dan ook hevig gegokt werd en iets van een drinkloop ofzoiets. later op de middag werden wij uitgenodigd door robbert furginson om in zijn huisje op het caravanpark waar wij ook zaten een biertje te komen doen. het was heel gezellig en na samen gegeten te hadden bood hij ons aan om in plaats van in de auto in zijn huisje in een van de bedden te kruipen wat wij op deze warme dag ons geen 2 keer lieten zeggen. de volgende dag had een beste rit in het verschiet we zouden 660 km moeten afleggen waarvan er 500 offroad waren. een zware dag maar wel heel interessant.
zo nog en dag gereden maar dit keer over de verharde weg waarna we nu heerlijk in kakadu park zitten. we hadden besloten hier 2 dagen te blijven. vandaag de was gedaan heerlijk af gekoeld in het zwembad en genieten van de omgeving. morgen staat er een cruise over de yellow waters op het program en nog een paar dagen rondtouren hier en daarna op naar darwin.

see you...

link :http://www.mijnalbum.nl/Album=4BNRWOJH

• 10 November 2007 - 08:08

Emmy:

Froukje en Mike,het ziet er weer geweldig uit wat jullie allemaal beleven.Kunnen jullie straks nog wel "gewoon"terug naar Nederland???In iedergeval leen ons wat warmte( het is kledder van de regen en het stormt) dan krijgen jullie van ons wat kou en regen!!
    Veel plezier en doe voorzichtig( oja, hoe zit het met het fruithapje????)

• 10 November 2007 - 09:44

Marianne:

lieve froukje en mike,
    wat beleven jullie weer veel zeg! Echt gaaf om allemaal te lezen! Ben benieuwd naar de volgende verhalen en foto's!
    Ik wil jullie trouwens ook heel erg bedanken voor de lieve, grappige en toffe verjaardagskaart! Echt heel leuk!

Veel liefs van Marianne

• 10 November 2007 - 22:31

Tom En Irma:

gruskotty,
    Hier weer even een berichtje van ons ,geweldig die verhalen wat een belevenis allemaal kunnen jullie het allemaal nog kwijt op die harde schijf van jullie (Houden zeker wel een dagboek bij) het is al weer even geleden dat wij wat lieten horen maar wij zijn dan ook een paar dagen weggeweest en zijn voor de tweede x opa en oma geworden van een prachtige kleizoon met de naam Mika dus je begrijpt even druk,druk,druk nou lieve mensen genieten maar weer, en ga jullie voorlopig weer bijhoude ik ben weer op de hoogte liefs ons Ir.

• 11 November 2007 - 15:52

Cara:

Hoi Mike en Froukje,

Leuk om alle verhalen weer te lezen. Zo te lezen beleven jullie veel. Maar ook in Ursem valt weer van alles te beleven: De cape's en steken van de carnaval zijn gestolen, dus afgelopen vrijdag was de prinsverkiezing een beetje anders dan normaal, maar toch ook weer ontzettend gezellig. We zullen je dit jaar bij de Raad van 11 missen, Mike!

Groetjes en nog veel plezier daar aan de andere kant van de wereld!

• 11 November 2007 - 20:33

Rita Pitstra:

Wat een belevenissen!Het is bijna onvoorstelbaar dat jullie daar in de hitte zitten terwijl het hier zulk stormachtig weer is. Sint Maarten vanavond. Wat kneuterig allemaal he, dat Nederlandje.
    Hopelijk gaat het met Froukje weer beter. Froukje, we waren gisteravond nog met z,n vieren naar de film geweest, Ria, Margareth, jouw moeder en ik dus. Geniet er lekker van daar, aan de andere kant van de aardbol.

• 12 November 2007 - 07:16

Eveline (Beverwijk):

Hallo luitjes! Kakadu is mooiiiiii. Geniet er lekker van en ga vooral even een paar uur op de rots bij Ubirr zitten. Ook de rotstekeningen van de Aboriginals zijn goed bewaard gebleven. Verder natuurlijk naar de Twinn Falls en Jim Falls. En krokodillen spotten natuurlijk. Klintk goed allemaal!!

• 12 November 2007 - 11:23

Texel:

Terwijl julie op tropische stranden verblijven, worden wij op op het tessselse strand gezandstraald. De veerboot kon een paar uur niet varen ivb met hoog water.Hier geen tropische cocktails maar een lekker bokbiertje. Bedankt voor de mooie verjaarskaart. Heel veel plezier in Kakadu, en pas op voor de croc's in yellow waters.Het brengt weer veel herinneringen bij ons boven. Veel klimpartijen, doodsangsten maar ook prachtige natuur en koele duiken in de pool's en onder de watervallen. Liefs van Margriet, Jan en Bliksem (waf-waf).

• 13 November 2007 - 09:41

Denise:

hey!
    vond het erg leuk je weer gesproken te hebben fruk! hopleijk was mike niet te ongerust geworden! mis je wel hoor zeker na zaterdag ;-)
    hele dikke kus van mij voor jullie

• 14 November 2007 - 17:13

Adrie:

Hey!

Ik vond het weer leuk om je belevenissen te lezen, je maakt nogal wat mee zo. Wel gaaf zeg, allemaal. Veel plezier nog en geniet ervan!!

Groet,

Adrie.

• 15 November 2007 - 10:29

Stephanie:

Ey toppers!
    Wat een leuke lesideeën hebben jullie mij opgestuurd. Ik ga er binnenkort mee aan de gang. Veel plezier nogmaals! Liefs Stephanie

• 21 November 2007 - 04:56

Floortje:

Heej Froukje!
    Hier een berichtje van een mede Dutchie. Ik kom net van Darwin en ben nu in Broome, waar het ook extreem heet is. In Kakadu heb ik een tour gedaan, echt geweldig mooi maar wel veel vliegen en muggen, ben helemaal lekgestoken, haha.

Mijn avonturen kun je eventueel volgen op floorendieuwopavontuur.waarbenjij.nu!

Heeeeeeeeeel veel plezier nog! Liefs, Floortje