Goodbye Brisbane.
Door: froukje & mike
Blijf op de hoogte en volg Mike en Froukje
13 Oktober 2007 | Australië, Brisbane
De afgelopen dagen zijn wij vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor de reis. Zo zouden we vorige week Vrijdag de wagen ophalen. Dus mike had ervoor gezorgd dat er genoeg geld op de rekening stond zodat de auto betaald kon worden… daar ging het dus fout!! Op je bankpasje zit een opname limiet waardoor de auto niet in 1 keer betaald kon worden. Dus moesten we met een spoed transactie de centjes overmaken naar onze australische rekening zodat we Dinsdag dan toch eindelijk de auto op konden halen.
Die Vrijdag avond zouden we naar een hardcore feest in Brisbane gaan. Onder het motto een goede bekende waren wij door rik Gieling uitgenodigd om naar een optreden van hem te komen in de Brisbane Arena. Rik moest daar draaien en het leek ons wel gezellig om daar eens een kijkje te gaan nemen. In eerste instantie zouden we met de auto gaan maar ja die auto stond nog op de caryard en werd het dus the public transportation (de trein). Daar aangekomen leek het net of we op een werkplaats van een groot wegenbouwproject aangekomen waren. Alle aussies liepen in van die wijde wegwerkbroeken (in alle kleuren en maten) met van die reflectie strepen (reflectie sterren en pijlen inbegrepen) een beetje creapie bewegingen te maken op de muziek. Ook leuk om mee te maken. Later kwamen we rik tegen maar echt tijd om een ff bij te kletsen zat er ook niet in. Er was een ware hype naar handtekeningen van Rik op alles wat los en vast zat. Alleen moesten we voortijdig het feestje afbreken aangezien de treinen maar tot 1 uur reden en we de laatste trein terug moesten pakken. Al met al evengoed een mooi feestje.
Jullie zullen het niet geloven maar wij zijn ook nog naar een Nederlands festival geweest. Marja komt door der werk in een verzorgingstehuis voor Nederlanders veel in contact met Nederlanders. En daardoor wist ze van het festivel. Op het moment dat wij op het festival aankwamen verdrievoudigde het aantal bezoekers bijna accuut. Het bleek nogal klein te zijn in vergelijking met andere jaren. Maar niet getreurd we hebben mogen genieten van echte hele zoute zoute haring, katjesdropjes, neppe “echte hollandse kroketten” en niet te vergeten een ijskoud AMSTEL biertje. Dan pas begin je de dingen welk in Nederland zo vanzelfsprekend zijn hier te missen.
De rest van de week hebben we allemaal dingen gekocht om de auto om te toveren tot een heuze 4 weel drive camperwagon. Compleet met slaapspullen, kookspullen en wat veiligheidszaken. Het zal je toch gebeuren kom je vast te zitten in de outback en kan je niet meer wegkomen. Dus een goede voorbereiding is het halve werk. Vandaag heeft Leo wat laatste aanpassingen aan de auto gedaan zodat deze in topconditie verkeert en in het bezit is van een modieuze roofrack zodat we de gastank en de benzine jerrycannen buiten de auto kunnen vervoeren. Dus nu nog meer ruimte in de auto om troep mee te nemen.
So on monday will we hit the road. stay tuned for more exciting story's
laterz
13 Oktober 2007 - 08:40
Priscilla:
Heey Froukje en Mike
Echt gaaf joh. Ben benieuwd naar de foto's van jullie auto avontuur ;)
xx -
13 Oktober 2007 - 08:42
Patrick Niesten:
Klinkt nog steeds goed Mike!! Geweldige ervaring. Welke kantgaan jullie nu op? Richting het noorden? Kakadu? Hier gaat ook alles door, de carnaval komt alweer dichterbij. Nog even en de prins voor dit jaar is weer bekent. Dit jaar is er eindelijk weer eens een prinsenbal in Oersheim, 12 januari 2008 (wat gaat de tijd toch snel). Ik zal een pilsje op je nemen tijdens de prinsverkiezing, de proef van bekwaamheid moet je zelf maar even doen. We willen bewijs dat het gelukt is. Carnavals groet,
Patrick Niesten -
13 Oktober 2007 - 11:16
Marianne:
Heel veel plezier met jullie komende avontuur met de auto. ben erg benieuwd naar wat jullie allemaal gaan zien en doen. Zetten jullie ook weer foto's op de site?
Liefs van Marianne -
13 Oktober 2007 - 11:30
Annelies:
He Froukje en Mike,
spannend nu met de auto een stuk rijden! wel super relaxed dat je een eigen auto hebt! heel veel plezier! liefs, Anne -
13 Oktober 2007 - 11:58
Renate:
Heyheyy Mike!! en froukje!
Dat is wel erg leuk zeg zon nederlands festival en mike was zeker erg blij met zijn amsteltje! haha
Heel veel plezier met jullie verdere avontuur!
XX renate -
13 Oktober 2007 - 17:18
Herman&Joni:
Wauw, wat maken jullie toch een hoop mee!! Klinkt allemaal goed. En de verhalen blijven leuk om te lezen!! Thx trouwens voor het kaartje van de Joey, echt superlief! Bijna net zo lief als onze eigen kleine Fenna. ;-)
Heel veel plezier weer de komende weken en we lezen de avonturen wel weer!!
xxx Herman&Joni -
14 Oktober 2007 - 10:21
Denise:
Hey !! Klinkt geweldig allemaal.. helemaal super! Hier gaat het ook lekker.. lekker vakantie nu! Ik hou het kort.. moet zo weer naar mijn werk! Spreek je snel weer mike ! doeiii kus -
14 Oktober 2007 - 13:49
Sophie:
hey leuk hoor, laat het auto avontuur maar beginnen!!!
Dikke kus -
14 Oktober 2007 - 13:55
Sandra:
hai mike en froukje.
echt leuk... heel veel plezier met jullie auto avontuur! ben erg benieuwd naar de foto's. geniet er van!!
liefs sandra! -
15 Oktober 2007 - 06:17
Eveline:
Dat klinkt goed hoor! Eerst een veilige en goede voorbereiding en dan op pad! Vanuit Beverwijk weer de groetjes en veel plezier!!!!!!! -
15 Oktober 2007 - 08:29
Karina:
Ben benieuwd hoe het leven in een auto gaaat worden, nadat jullie indedaad de luxe van een huis gewend zijn...Maar zo te horen is het een aardig op gepimpte bak:P haha!
kus Karina -
18 Oktober 2007 - 10:36
Sharon:
Hey reizigers!
Zo te lezen gaat t met jullie nog steeds prima. Das heel mooi. Hier in kenia ook alles goed. Dr is nog niet veel werk voor mij maar komt wel. Over een week is een nieuw klaslokaal klaar en krijg ik me eigen klasje. Ben beetje Nairobi aan 't verkennen en mezelf wegwijs maken. T leven hier went snel. Lekker relaxed..hakuna matata.
Bey bey!